Dieses Blog durchsuchen

Montag, 23. September 2013

Tình Ca Tháng Sáu



Tình Ca Tháng Sáu
Tháng sáu trời mưa anh xa em xa em
ngập ngừng đầu môi ướt mi anh
Tháng sáu trời mưa
chiều vắng em đi anh ngẫn ngơ
buồn trông hình bóng ai tan biến
mưa buồn xóa hẵn niếm mơ ước
em đi thật rồi xóa mộng mơ
nhạt nhòa hư ảo như không thật
cánh én gãy rồi giữa hư không
tình ta tha thiết như rơi rụng
suốt cả chân trời tím giọt mưa
vỡ tan trên giọt sầu hư ảo
lạnh buốt tim anh tím mắt nâu
Sao em không về thăm chốn củ
Cho mất thôi buồn rạng ánh sao
Mây Ngàn 28.Juni.2013

Cá Kho Tộ



4. Ca Kho To – Ca
ramelized Fish in Claypot

Why: Because it’s a classic dish that every Vietnamese family prepares and eats at home. Pick a fatty fish like ca hu, and spoon a generous amount of caramelized sauce atop the fish and rice. The sauce is so killer that I’d be quite content eating it with plain ‘ol white rice.
Where: Ngu Vien (40 Ky Dong Street, District 3) * CLOSED *


5. Com Tam Bi Cha Thit Nuong Trung Opla – Broken Rice with Three Types of Pork and a Fried Egg

Why: Because it contains pork prepared three beautiful ways. My favorite is the bi—a mixture of pork skin and meat. The fried egg (trung opla) on top is a must!
Where: Com Tam Moc (85 Ly Tu Trong Street, District 1), Com Tam Di Nam (253 Khanh Hoi Street, District 4)



6. Cha Gio – Vietnamese Egg Rolls

Why: Because the blistered wrappers and porky innards are a dynamic duo. Plus, let’s not kid ourselves, everything tastes better deep-fried! Don’t forget to wrap ‘em in herbs and lettuce and dip ‘em in nuoc mam.
Where: Fried Food Stand (91 Cach Mang Thang 8 Street, District 1), Banh Xeo 46A (46A Dinh Cong Trang Street, District 1)